Om Matematikbloggen

lördag 18 oktober 2014

Matematik bland igelkottar och clickers

Vi har varit på Gotland med Pisa-gruppen. Och på ett litet torg hittade vi denna lilla krabat. Som mattelärare undrar man hur många piggar en igelkott har? Pinnsvein heter den på gotländska! 
På alla våra konferenser skriver vi åtaganden som vi ska försöka genomföra till nästa gång vi ses. Ett fantastiskt bra sätt att få saker genomförda! Den mest spännande punkten är "Strategisk plan" . Var vill vi vara om fem år?

Jag har varit på referensgruppsmöte och träffat lärare som forskar på hur man kan utveckla undervisningen i matematik genom att använda responssystem. Lärarna var mycket positiva och det var eleverna också. Ska bli spännande att läsa deras resultat så småningom för detta är inget som man tidigare forskat på i Sverige.
I måndags kom 100 intresserade pedagoger till Cnema för att lyssna på Gustav Knutsson och Tabea Schmidt. Gustav och Tabea är med i Mensa och informerade om hur vi kan uppmärksamma de barn som vi har i våra klasser och som har en särskild begåvning. Cirka 5% av befolkningen har en IQ på mer än 130. Det blir en elev i varje klass! Vem kan det vara i din klass?


Tjingeling Särbegåvning
från Britt Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar