Om Matematikbloggen

torsdag 24 maj 2012

Välkomna att anmäla er!


Terminen börjar gå mot sitt slut och vi har börjat planera nästa läsår. Här kommer en kortfattad presentation av grundskolans program.

Vi erbjuder studiecirklar, föreläsningar och handledning i det egna arbetslaget på skolan.

Studiecirklarna kommer vara vid sex tillfällen, tre på hösten och tre på våren.  Tiden är 14-16.30 på torsdagar.

 

Planera för bedömning och undervisning i matematik

Vi kommer att arbeta med planering av matematikundervisningen! Hur kan vi utgå från förmågorna och koppla det till det centrala innehållet? Hur planerar man för bedömning och vilka bedömningsverktyg kan vi använda oss av? Upplägget kommer att vara i form av en storföreläsning, diskussioner i gruppen, bedömningsträning och föreläsning av oss. Vi tror att vi tillsammans kan bygga upp en bra ”verktygslåda” 

 

 Studeicirkel steg 1

Vi kommer att arbeta utifrån boken ”Förstå och använda tal”. Varje tillfälle kommer att innehålla diskussioner, aktiviteter och lite föreläsning från oss. Mellan varje kurstillfälle läser du en bit ur boken samt genomför en aktivitet i din egen elevgrupp Vi kommer att arbeta utifrån boken ”Förstå och använda tal”. Varje tillfälle kommer att innehålla diskussioner, aktiviteter och lite föreläsning från oss. Mellan varje kurstillfälle läser du en bit ur boken samt genomför en aktivitet i din egen elevgrupp.


 För dig som arbetar i förskoleklass

Vi kommer att arbeta utifrån boken ”Hur långt är ett äppelskal?” Upplägget kommer att vara att man läser till varje tillfälle samt genomför de aktiviteter vi provar i sin egen barngrupp. Det kommer att bli tillfällen till många diskussioner tillsammans med andra som arbetar i förskoleklass.  Diskussioner och aktiviteter varvas med föreläsning av oss.




Vidga och fördjupa din matematikundervisning 

Vi kommer att fördjupa oss i det Centrala innehållet för att se hur vi kan utmana och utveckla alla elever.  Hur gör vi matematiken spännande för oss själva och våra elever? Hur ser ämnesplanerna i matematik ut i Gy 2011? Upplägget kommer att vara i form av workshops, diskussioner och lite föreläsning från oss! Visst låter det spännande!

 

 Välkomna att anmäla er till :



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar