Om Matematikbloggen

torsdag 22 november 2018

MATTEAKADEMIEN


Under vecka 46 hade vi återigen en träff med matteklubben Matteakademien, träffens tema var primtal. Fredrik och  hans praoelev Leonard hade gjort spännande uppgifter på temat. Som hemuppgift fick barnen/ungdomarna med sig uppgiften ”konstruktioner steg för steg” konstruerad av Valentina Chapovalova. Hon är matematiker som driver matteklubben i Uppsala, arrangerar mattekollon både i Sverige och Ryssland, är ordförande i föreningen Matematiksällskapet, undervisar matematikintresserade barn och utvecklar matematikundervisning. Valentina Chapovalova brinner för att sprida matematik.
Valentina har skrivit flera böcker bland annat boken ”Populära problem” som vi gärna arbetar med på matteklubben.











Hemproblem v45         



Populära problem av Valentina Chapovalova


Vi hade också en klipp och vikningskluring som fångade oss alla under kvällen. Jag förberedde ett exempel som tejpades fast för att göra det lite klurigare.


 

Nästa träff är måndagen den 10 december kl 18.00-19.40 sal 20 på Kungsgårds gymnasium. Har ni någon elev som vill ha lite mer utmaning i matematik så får de gärna komma på en träff och känna sig för. Anmälan till Britt-Marie Lindgren, epost: brittmarie.lindgren@norrkoping.se av vårdnadshavare. Föräldrar/vårdnadshavare är välkomna att följa med.


/Eva RoA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar