Om Matematikbloggen

onsdag 10 januari 2018

Lite om hjärnan och programmering

 Det här är min senaste favoritbok ;-)
Hjärnan är stjärnan av Kaja Nordengren, hjärnforskare i Norge. Hon berättar både roligt och lättförståeligt om vårt enda oersättliga organ.
Hon säger: "Du är din hjärna", viktigt att lära känna den! Hon tar också död på en och annan myt, t ex "multitasking". Vår hjärna klarar faktiskt INTE att göra två saker samtidigt. Om vi försöker skriva ett snabbt mejl samtidigt som vi lyssnar på en föreläsning så pendlar hjärnan mellan de olika aktiviteterna men den har fokus på en sak i taget. Så du missar garanterat något från föreläsningen.
När vi ska lära oss nya saker krävs stort fokus. Det är alltså inte bra att t ex lyssna på musik samtidigt som du ska förstå något som är svårt. Men om man håller på med repetitiva och tråkiga uppgifter kan man få dem gjorda snabbare om man lyssnar på musik!

I måndags öppnade Skolverkets webbkurs om programmering. Den ska hjälpa oss att få en större förståelse för den nya digitaliserade värld vi lever i. Man får också lära sig mer om programmering. Skolverket uppmuntrar alla som jobbar i skolan att gå kursen.  Följ länken och anmäl dig!                                                          Webbkurs om programmering

Kursen består av åtta delar och här kan du se innehållet i den första delen. Det är en blandning av korta filmer, egna reflektioner som man skriver i ett forum på nätet och ett enkelt förhör med svarsalternativ. Jag har gjort den här delen och det var inte särskilt krävande =)




Tjingeling Matte-Pling
från Britt Marie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar