lördag 27 augusti 2016

Förskolans värld på olika sätt

Efter många år som förskollärare i olika förskolegrupper arbetar jag nu enbart vid Norrköpings Matematikcentrum och så här i augusti kan jag sakna den härliga men lite jobbiga tiden med att introducera nya barn och deras familjer, ibland till deras första möte med förskolan ! 
Det har alltid varit spännande dagar att få välkomna dem och ge den allra bästa möjligheten att lära känna oss,både barn och vuxna och ta del av förskolans miljö och verksamhet.
Ibland har barnen kommit in i gruppen och börjat sin förskoletid med enbart en postiv känsla men ibland har det tagit ganska lång tid och många tårar  Jag tror nog ändå att det är svårast för föräldrarna som ska lämna det käraste de har till oss .. 
Såg idag en lång ranglig kille, gissar att han går på högstadiet , minns när han började på vår förskola 
Undrar vad han och hans familj minns, hoppas det är övervägande positiva minnen . ... 
Mitt arbete består nu istället av att ta emot anmälningar och se till att allt är förberett inför våra föreläsningar/workshops som erbjuds under hösten vid Matematikcentrum 
Men på torsdag är det äntligen dags att möta de som anmält sig till höstens första träff som innehåller teoridelar som knyter samman naturvetenskap - teknik och matematik ! Där ser vi språket som den gemensamma nämnaren  Att få prova på några praktiska delar som sedan kan reflekteras kring är också en viktig del och som brukar vara mycket uppskattat.Vi lär ju bäst genom det kollegiala lärandet och när vi får utmanas tillsammans och ställa fördjupande frågor till varandra! 


Lite pirrigt och förväntansfullt känns det varje gång jag träffar nya deltagare, men också en postiv känsla av att få återkoppling på det arbete som planerats och nu erbjuds.Ett nytt sätt att möta förskolan alltså, nu enbart tillsammans med kollegor ...och utan min kollega Heléne Berggren som nu utmanar sig vidare genom att bli anställd som doktorand vid Linköpings Universitet ! Grattis och lycka till, jag ser fram emot att vi kan hitta nya samarbetsformer framöver

Är det redan höst förresten ??? 
I så fall är det dags att anmäla till Förskolebiennalen som går av stapeln i Norrköping 
17-18 oktober 
Här kommer en länk där du kan läsa mer 
https://www.isv.liu.se/forskolebiennalen-2016?l=sv
Temat i år är - Förskolan som kommunikativ praktik 
Jag har på tisdagen fått möjlighet att dela med mig av Matematikcentrums arbete " Att erbjuda kompetensutveckling till lärare/pedagoger i  förskola/ förskoleklass" 
Jag kommer även att delta på måndagen för att lyssna på intressanta föreläsningar,ta till mig ny litteratur och kanske knyta nya kontakter 
Kanske ses vi där ! 
Nu håller vi väl kvar sommarkänslan ett litet tag till tycker jag / Margot 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar