söndag 6 mars 2016

Jobba med matematik!

 Att jobba med matte, som matematikutvecklare, kan innebära att man försöker starta en matteklubb. Och i måndags hade vi den första träffen i matteklubben Matteakademien! Så kul!

Matteakademien är en klubb för barn som tycker att matte är fantastiskt roligt. Barn som vill bli utmanade och som inte alltid känner att skolan kan bidra med tillräckliga utmaningar. Här ser vi en pojke som jobbar med ett tändsticksproblem, som är på väg att lösas.

 Att jobba med matematik kan också innebära att lösa ett korsord, där det är tal som ska stå i rutorna! Dessa grabbar försöker hitta ett åttasiffrigt tal som är en potens av 2, och miljontalssiffran ska vara en 3:a. Vilket tal är det?
 Att jobba med matte kan, för elevers del, också vara att göra ett matteprov. Och att då försöka förstå den bedömningsmatris som läraren presenterar.

Och att jobba med matte kan, för lärarens del, handla om att göra en matris som beskriver kunnande på olika nivåer, och också är begriplig för eleverna.

Så här såg det ut när mina elever hade prov i geometri. Matrisen nära till hands så man vet vad som förväntas att man presterar.Och att vara politiker och jobba med matte, kan betyda att man föreslår fler timmar till matematikundervisningen.

Och tillsammans utökar vi vårt kunnande om matematik :-)
Tjingeling Matte-Pling
från Britt Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar