Om Matematikbloggen

måndag 8 februari 2016

Mycket att fundera på…

Jag har varit på Matematikbiennalen, vilken fantastisk tillställning!
I två dagar hade jag förmånen att vara i Karlstad på Matematikbiennal, så inspirerande att vistas i en miljö som bara innehåller matematik. Universitetet bjöd på föreläsningar, work-shops och utställningar. Jag lyssnade på många spännande föreläsningar. Bland annat Madeleine Löwing som pratade om utmaningar som finns i matematikundervisningen och om de grundläggande kunskaper som är avgörande för elevers förståelse av matematik.

En annan intressant föreläsning var UmeMatte – en framgångsrik modell för att stötta elever i matematiksvårigheter i åk 6 och åk 9. Eleverna får en markant ökning av sin träningsdos i matematik, högt ställda förväntningar samt jobba mot tydliga mål och tät feedback. De får även möjlighet att stärka sin självbild genom mental träning i matematik. Visst låter det spännande. I nya Nämnaren finns en artikel från Umeå att läsa vidare i.


Anette Jahnke från NCM pratade om att fortsätta lyfta efter matematiklyftet. Det är något som alla skolor i Norrköping arbetar med. Nästa vecka träffas alla skolor som gick Mattelyftet förra läsåret och fortsätter arbeta kollegialt.


Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar