söndag 30 mars 2014

Kul att lära sig nytt!

Ja, visst är det kul att lära sig nya saker! Om man sedan får möjlighet att använda sig av de nya kunskaperna, förstår man mer och blir lite mer säker. I årskurs två på min skola har eleverna blivit förtjusta i monster, så deras matteundervisning har den senaste tiden tagit avstamp i just monster.

Vilbergsskolan är med i Mattelyftet det här läsåret, den här terminen handlar det om problemlösning, lärarna har många uppgifter att genomföra i sina klasser. Åsa och Lotta har senaste tiden lyckats göra om uppgifter så att matematikinnehållet består, men själva situationen handlar om monster. Kul och inspirerande arbete tycker både eleverna och deras mattelärare. Just nu finns delar av deras arbeten utställda på skolan. Tita på bilderna och bli inspirerad!

Under veckan har vi haft mattepilot, vi ägnade mycket tid till att sätta oss in i nya bedömningsstödet i matematik från Skolverket. Ett användbart, bra och omfattande material -  som man måste sätta sig in i det för att se alla fördelar.

Imorgon ska jag till Silverdansen på workshop, mycket kul och spännande att ta få del av vad som händer inom matematiken i förskolan.

Njut av våren !!!

MarieInga kommentarer:

Skicka en kommentar