Om Matematikbloggen

söndag 5 maj 2013

Mattesatsning!

Här i Norrköping kommer vi till hösten delta i två stora nationella satsningar på matematik. Den ena är Pisa 2015 och den andra är Matematiklyftet. Förra veckan var vi på information kring båda satsningarna. Ett mycket spännande, intressant och utvecklande arbete vi har framför oss.
Imorgon ska jag träffa en av de rektorer som har lärare med i Matematiklyftet nästa läsår. Skolverket tillhandahåller fantastiskt med stödmateral, bland annat stöd för lägesbedömning av matematikundervisning. Jag blir både stolt och lite ”mallig” när jag ser att Skolverket använder sig av Lisa Björklund-Boistrups forsking. I en kartläggning av den egna undervisning ska man använda sig av hennes ”diskurser”.  Hon forskar ju här hos oss, just nu forskar hon tillsammans med Jenny, Pia, Malin och Anna, alla Norrköpingslärare.
Passa på att flytta ut er matteundervisning nu när solen skiner så härligt. Mycket inspiration kan man hämta i boken ”Att lära matematik ute på grundskolan”, utgiven av Naturskolan i Nynäshamn. Det finns även en bok för förskolan ”Leka och lära matematik ute”.

Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar