Om Matematikbloggen

söndag 14 april 2013

Kungliga Vetenskapsakademin

Varje år delar Kungliga Vetenskapsakademin ut lärarpriser för att visa Sveriges lärare i matematik och naturvetenskap sin uppskattning, och för att uppmärksamma människor på lärarnas viktiga roll för landets utveckling. Priset heter Ingvar Lindqvistpriset och pristagarna nomineras av kollegor, rektorer, föräldrar och elever för att slutligen väljas av akademiens ledamöter
Åtta lärare från Upplands Väsby har 2013 tillsammans tilldelats Ingvar Lindqvist-priset för sitt inspirerande arbete i matematik.

De prisas för projektet TIM, tidig intensiv matematikträning.
De har utarbetat en modell där de intervjuar alla elever i början av första klass. På så sätt hittar de snabbt de elever som inte har det språk eller det tankesätt som man kan förväntas ha för att hänga med i matematikundervisningen i ettan. De eleverna sätts i intensivträning med en speciallärare i några veckor.

Resultat?
Arbetet startade som ett tvåårigt projekt och utvärderingen av det visar att efter några veckors intensivträning har de här eleverna kommit ikapp sina övriga klasskamrater. Dessutom ökar elevens självkänsla och lärarna märker att det spiller över på de andra ämnena.

Intressant eller hur?

Följ länken så kan du se en kort film om projektet.

Marie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar